advert 1
advert 2
advert 3

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

nauka ze słuchu
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: nauka ze słuchu

nauka ze słuchu 8 lata, 7 mies. temu #368

• faflik
  • Fresh Boarder
  • Oklaski: 0
Witam,
chciałbym uczyć się języka słuchając nagrań podczas spacerów z psem. Mam już podstawy języka wyniesione ze szkoły, chociaż szkoła była już dawno i pewnie wiele zapomniałem. Czy możecie polecić mi jakieś nagrania, które można za darmo i łatwo ściągnąć z internetu i słuchać na spacerach?

Odp: nauka ze słuchu 8 lata, 6 mies. temu #384

• myspeakshop
  • Fresh Boarder
Nie jestem przekonany, czy takie bierne słuchanie pomoże Ci nauczyć się niemieckiego. Lepszym rozwiązaniem wydaje mi się po prostu używanie języka - czy to czytając, czy to rozmawiając po niemiecku. Polecam ten krótki tekst - może Cię jakoś zainspiruje i pozwoli zwiększyć efektywność nauki: www.myspeakshop.com/myspeakshop/blogs/bl...c_sie_jezykow_obcych

Odp: nauka ze słuchu 8 lata, 3 mies. temu #421

• Pinezka
  • Fresh Boarder
Miałam podobną sytuację i też nauczyłam się języka w podobny sposób. Nie mam psa, więc chodziłam sama na spacery. Polecam bardzo kurs metodą Emila Krebsa z Krebsmethd.com. Wprawdzie nie jest bezpłatny, ale cena też nie jest jakaś wygórowana. Wypróbowałam i naprawdę jest profesjonalnie przygotowany. Ma ciekawe tematy i jakoś wchodzi do głowy bez problemów jak się skupi

Odp: nauka ze słuchu 7 lata, 8 mies. temu #508

• olga55
  • Expert Boarder
  • Oklaski: 1
A czy przy takiej nauce robicie notatki czy olewacie?
Kiedyś często korzystałam z różnych portali, ale sporo tam starych już nieużytecznych materiałów. Nowe, świeże materiały można znaleźć np. na notatek.pl/
Warto sprawdzić.

Odp: nauka ze słuchu 7 lata, 4 mies. temu #567

• Marylka
  • Fresh Boarder
Najlepszą metodą nauki ze słuchu jest ... słuchanie rozmów prowadzonych przez osoby, dla których język niemiecki jest językiem ojczystym. A jeszcze lepiej gdy trzeba samemu odpowiedzieć, gdy nie ma w pobliżu kogoś kto by znał język polski.

Odp: nauka ze słuchu 7 lata, 1 miesiąc temu #604

• ginka
  • Fresh Boarder
no ja tam osłuchałam się na kursie poszłam żeby się trochę oswoić a potem pojechałam do niemiec na miesiąc. ale bez kursu bym się nie odważyła, bo za mało znalalam język polecam szkołę Lincoln w krakowie, kompetentni lektorzy i nativi, przykłądają się do naszego sukcesu językowego
  • Strona:
  • 1
  • 2
Wygenerowano w 0.05 sekundy