advert 1
advert 2
advert 3

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Jak uczyć się języków obcych ?
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: Jak uczyć się języków obcych ?

Odp: Jak uczyć się języków obcych ? 8 lata temu #362

• ania.wisnia
  • Fresh Boarder
  • Oklaski: 0
Zecydowanie polecam zapisanie się do szkoly językowej. Jeśli jesteś z Łodzi, to polecam }toledo-jezykiobce.pl/jezyk-niemiecki. I oczywoście motywacja też jest bardzo ważna. Musisz dobrze sobie uświadomić, po co to robisz.

Odp: Jak uczyć się języków obcych ? 7 lata, 11 mies. temu #365

• Lingwistyk
  • Fresh Boarder
Słuchać niemieckojęzycznych kanałów na YouTube i czytać w tym języku mając pod ręką słownik.

Odp: Jak uczyć się języków obcych ? 7 lata, 9 mies. temu #395

• Sandra
  • Fresh Boarder
Lingwistyk napisał:
Słuchać niemieckojęzycznych kanałów na YouTube i czytać w tym języku mając pod ręką słownik.
Ja tak się uczę od kilku miesięcy. Oglądam również filmy w języku niemieckim (z angielskimi napisami), a także czytam niemieckojęzyczną prasę. Jak oceniam moje postępy? Widzę, że więcej rozumiem, ale nie jest to jakiś bardzo duży postęp, a szkoda, bo planuję w przyszłości wyjechać do Niemiec. Teraz mam trochę więcej czasu, więc pomyślałam, że to dobry okres na zapisanie się na kurs językowy. Czytałam wiele na ten temat i chcę zdecydować się na kurs niemieckiego, ale prowadzony nie w języku polskim, a angielskim. Nie mam z angielskim żadnych problemów, także sądzę, że to dobry pomysł. Myślałam głównie o tym kursie - www.berlitz.pl/en/programs_for_adults/le...the-berlitz-way.html.

Odp: Jak uczyć się języków obcych ? 7 lata, 7 mies. temu #417

Jak się uczyć języków obcych?
Nie ma jednej jedynej metody, która by pasowała do każdego. Dla każdego co innego Musimy sami sobie ją stworzyć w oparciu o dostępne formy.

Odp: Jak uczyć się języków obcych ? 7 lata, 7 mies. temu #422

• BombaS
  • Fresh Boarder
Ja uczyłem się zawsze na prywatnych lekcjach, ale umówmy się. Ciężko jest znaleźć uczciwą osobę. Jej tylko zależy na tym, żeby zarobić. Jak się przyzna rodzicom, że się nie uczysz to ją zwolnią, więc siedzi cicho. Po latach zrozumiałem dopiero, że języki są ważne i zacząłem się przykładać do nauki. Najlepszym sposobem oprócz ciągłego powtarzania jest bezpośredni kontakt z językiem. Osobiście wyjeżdżam na zorganizowane obozy językowe za granicą. Uważam, że bardzo przyczyniają się do obniżenia, tzw. bariery językowej.

Odp: Jak uczyć się języków obcych ? 7 lata, 6 mies. temu #426

• Barbarian
  • Fresh Boarder
Rozmowy na Skype z obcokrajowcami.
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Wygenerowano w 0.09 sekundy